Блог

31 най-интересни британски автори, които да „следваш“ във  Facebook

31 топ англйски писатели, които да следваш във фейсбук

Вижте кои са (изброени в азбучен ред):

1. Алекзандър Маккол Смит / Alexander McCall Smith

Автор на възхитителната поредица №1 на Дамска детективска агенция Александър Маккол Смит споделя информация за живота си, книгите си и мненията си по различни теми. Той също така актуализира за своите чат събития на живо във Facebook, така че ако искате шанс да му зададете няколко въпроса, последвайте го във Facebook.

17. Джон Ле Карре / John Le Carré

Джон Льо Каре е известен писател на шпионски книги, сред които заглавия като „Шпионинът, който дойде от студа“ и „Деликатна истина“. Фейсбук страницата на Джон се поддържа от неговия асистент Гавин Лагранж и Гавин редовно публикува актуализации и статии за книгите на Джон и за филмови и телевизионни адаптации, които са направени по тях.

2. Ан Клийвз / Ann Cleeves

Ан Клийвс е написала множество книги и по-специално е известна със своите детективски романи за Вера Стенторпед и с поредицата си за остров Шетланд. Във Facebook тя споделя подробности за книжни фестивали и подписвания, които посещава, заедно със снимки на кориците на нейните книги и връзки към информация за телевизионни адаптации на нейни произведения.

18. Кейт Аткинсон / Kate Atkinson

Писателка на криминална фантастика, Кейт Аткинсън е печелила множество награди за книгите си. Последната книга на Кейт е „Бог в руини“. Нейните издатели поддържат страницата й във Facebook и обикновено публикуват публикации за книги, интервюта, в които е участвала, и рецензии за нейните книги.

3. Алисън Муур / Alison Moore

Автор, който пише книги в различни жанрове, Алисън Мур е популярна с книгите си като The Lighthouse. Тя е редовна във Facebook и публикува за книжни награди и книжни събития. Тя също така актуализира най-новите си произведения и публикации за книгите си.

19. Казуо Ишигуро / Kazuo Ishiguro

Разностранен автор, който ефективно засяга различни теми в книгите си, Казуо Ишигуро е спечелил няколко награди. Страницата му във Фейсбук се поддържа от неговия издател, който публикува за книгите му и всичко свързано с тях. Страницата му във Facebook съдържа много снимки, така че ако искате да видите автора в действие, страницата му е добро място за посещение.

4. Бърнард Корнуел / Bernard Cornwell

Автор, който пише романи, развиващи се в исторически периоди, Бърнард Корнуел е един от най-популярните писатели на историческа фантастика във Великобритания и по негови книги са правени дори телевизионни предавания. Той публикува във Facebook за книгите си и дори организира Q&A сесии, където отговаря на въпроси на своите фенове.

20. Лий Чайлд / Lee Child

Създателят на известната поредица от криминални романи с Джак Ричър, Лий Чайлд говори много за книгите си на страницата си във Фейсбук. Споделя откъси от творбите, по които работи в момента, и взаимодейства с феновете си. Той също така публикува за други книги, които намира за интересни.

5. E. Л. Джеймс / E l James

Завладявайки света с трилогията си “Петдесет нюанса”, Ел Джеймс е популярна писателка на еротична фантастика. Тя публикува публикации за своите книги, книжни събития, интервюта и общува с феновете си. Тя също споделя някои снимки, както и неща, които намира за интересни. Следвайте я, ако сте фен на Петдесет нюанса, тъй като тя пише нашироко за книгите!

21. М. С. Бийтън / M C Beaton

Писателка на мистерии в голямата традиция на Агата Кристи и Дороти Сейърс, Марион Бийтън създава героинята Агата Рейзин, която разрешава убийства и проблеми в малкото си изолирано английско село (в момента дават сериал, сниман по книгите). Тя пише по различни теми, свързани с книгите си, но споделя и някои интересни неща от личния си живот. Ако сте любители на мистериите, Бийтън е страхотен човек, който да следвате!

6. Елизабет Бюкан / Elizabeth Buchan

Елизабет Бюкан е автор на книги в жанрове като историческа и съвременна фантастика. Последната книга на Елизабет е I Can’t Begin to Tell You и във Facebook тя публикува връзки към своите кратки истории, които се излъчват по BBC Radio 4, снимки на нейните книги и споделя статии за други автори и техните книги. Тя също така споделя коментари за мисли и преживявания, които има.

22. Нийл Гейман / Neil Gaiman

е известен със своите книги за ужаси, фентъзи и научна фантастика. Един от най-универсалните съвременни автори, Геймън също продуцира графични романи, разкази и сценарии. Публикува статии за различни неща и разказва за срещите си с други артисти и писатели. Той споделя информация за благотворителната дейност, която извършва, и за дейността си в ход. Неговата хронология има колекция от теми по различни теми.

7. Елизабет Чадуик / Elizabeth Chadwick

Носител на наградата Бети Траск, тя пише историческа фантастика, която обикновено се развива в Англия. Няма страница, но с удоволствие добавя приятели към профила си във Facebook и редовно общува с всички. Там се обсъжда много история и Елизабет Чадуик участва в почти всички дискусии.

23. Ник Хорнби / Nick Hornby

Автор на популярни книги като „Кажи ми, Маркъс“, по който е създаден филмът „Маркъс“, „Ега ти животът“ и др., Ник Хорнби пише за музика, спорт, романтика и хумор. Той има акаунт във Facebook, а не страница и феновете могат да го добавят като приятел. Публикува за политика, благотворителни организации, които подкрепя, музика, спорт и всичко друго, което му харесва. Той взаимодейства с феновете си доста често.

8. Ели Грифитс / Elly Griffiths

Ели Грифитс е писателка на криминални трилъри и мистерии, чиито книги се развиват в Източна Англия,за главен герой на име Рут Галоуей, която е съдебен археолог. Във Facebook Ели споделя информация и снимки за подписвания на книги, на които е присъствала, всякакви събития, на които ще се появи, подробности за изданията на книгите си и мостри от книгите си.

24. Питър Ф. Хамилтон / Peter F Hamilton

Питър Хамилтън е писател на научна фантастика, известен с книгите си като „Звездата на Пандора“ и “Освободеният Юда” . Той говори за пътуванията си до различни места, събитията, свързани с книгите, споделя интересни подробности за предстоящите и миналите си книги.

9. Хилари Мантел / Hilary Mantel

Два пъти носителка на наградата „Ман Букър“ и с редица други награди зад гърба си, Хилари Мантел е още една писателка на историческа фантастика, призната за оригиналния си стил на писане и смели перспективи. Тя основно споделя публикации за своите книги, пиесите и телевизионните предавания, базирани на нейните книги. Ако сте харесали Улф Хол или някоя от другите й книги, определено ще ви е приятно да следвате този автор.

25. Фил Ърл / Phil Earle

Писател на романи за младежи като Being Billy и детски книги като Demolition Dad, Фил Ърл споделя много неща във Facebook като корици на книгите си, статии за други автори, които намира за интересни, снимки на събития, на които е бил, и връзки към видеоклипове, съдържащи съвети за писане.

10. Иън Макюан / Ian McEwan

Иън Макюън е носител на редица литературни награди и пише книги в различни жанрове. Негови произведения са „Неумолима любов“ „Амстердам“, „Изкупление“ и др. Страницата му във Facebook се поддържа от неговия издател и уеб администратор, които споделят информация за различните му книги и връзки към статии за него, заедно със състезания, където читателите могат да спечелят книгите на Иън.

26. Филипа Грегъри / Philippa Gregory

Популярна писателка на историческа фантастика, Филипа Грегъри е добре известна с поредицата си „Дворът на Тюдорите“ и „Войната на братовчедите“. Тя публикува статии за британската история, исторически места и литературни събития. Тя е много интерактивна с феновете си.

11. Ървин Уелш / Irvine Welsh

е автор, който се фокусира върху по-тъмната страна на човешката природа в своите книги, чието действие обикновено се развива в Шотландия. На страницата му във Facebook можете да намерите актуализации за най-новите авторски събития, които той прави, а той прави много! Организира също така сесии с въпроси и отговори и информира феновете за книгите си и всичко свързано с тях.

27. Ричард Доукинс / Richard Dawkins

Прочутата книга на Ричард Докинс „Делюзията Бог“ е бестселър. Еволюционен биолог, Докинс е посветил живота си на борбата със суеверията и религиозния фанатизъм. Той публикува за религията и атеизма на страницата си във Фейсбук. Той също така понякога публикува публикации за природата, науката и социалните въпроси.

12. Дж. К. Роулинг / J K Rowling

Световноизвестната авторка на поредицата за Хари Потър е написала и други книги в различни жанрове. Нейният акаунт във Facebook ви държи в течение за книгите, телевизионните или филмовите адаптации на нейните книги и събитията, свързани с нейните книги. В допълнение, тя редовно споделя за  благотворителните организации, които подкрепя.

28. Санта Монтефиоре / Santa Montefiore

Автор на съвременна литературна проза, сред книгите на Санта Монтефиоре са „Дъщерята на пчеларя“ и „Непозволени удоволствия“. На страницата си във Фейсбук Санта публикува информация за своите книги и рецензии, написани за тях.

13. Джаспър Форд / Jasper Fforde

Книгите му, които често съчетават алтернативна история, фентъзи, криминална, комедия и научна фантастика, са добре познати и ценени от читателите. Профилът на Fforde във Facebook е посветен на неговата фотография и има прекрасни снимки на природа, коли, исторически места и всичко останало, което му харесва.  От време на време споделя лични снимки и публикации. Може да го следвате просто заради чистата красота на неговите снимки!

29. Стивън Хокинг / Stephen Hawking

Считан за един от най-умните хора на земята, Стивън Хокинг е авторитет в областта на квантовата физика. Автор е на бестселъра „Кратка история на времето“. Той е написал научни книги и статии по своя предмет, но също така и популярни книги за наука и детски книги. На страницата му във Facebook все още можете да прочетете за различни научни пробиви и благотворителните организации, които е подкрепял. Много вдъхновяващ човек за следване!

14. Джефри Арчър / Jeffrey Archer

Популярен писател на фантастика, Джефри Арчър е написал много класики като „Кайн и Авел“ и „Тревата там е по-зелена“. Той споделя за своите книги и събития на страницата си във Фейсбук. Той е много интерактивен, както онлайн, така и офлайн, и обсъжда всички свои интервюта и с удоволствие отговаря на всякакви въпроси. Всеки почитател на автора ще се радва да последва страницата.

30. Тахир Шах / Tahir Shah

автор на книги за пътешествия, сред които „Къщата на халифа“, „В хиляда и една нощи“, “Чиракът на магьосника”, „Парижки синдром“,  е от афгано-британски произход. Живее в Мароко и в Индия и комбинира историята с уникални културни аспекти за местата, които обикаля. На своята Facebook страница (но по-често в Instagram), той споделя подробности за своите книги, снимки от пътешествията си и новини за случващото се из света, което му е скъпо на сърцето.

15. Джо Бейкър / Jo Baker

Талантлива авторка на историческа фантастика, живеещата в Белфаст Джо Бейкър пише също и за радио BBC. Тя споделя за своите книги и книжни събития, но споделя и други интересни литературни новини. Често публикува интересни исторически моменти и понякога дори споделя неща от личния си живот.

31. Таркуин Хал / Tarquin Hall

Авторът на поредицата „Случаят с изчезналата прислужница“, чието действие се развива в Индия, Таркуин Хол, има акаунт във Facebook, където поства неща от личния си живот, съпругата си, книгите и пътуванията си. Публикува и снимки от пътуванията си.

16. Джо Абъркромби / Joe Abercrombie

Джо Абъркромби е популярен фентъзи автор с книги като „Трилогията за първия закон“ зад гърба си. Той не само говори за собствените си книги, но и споделя мислите по различни литературни теми. Публикува редовно в блога си и споделя във Facebook, така че ако сте фен, можете да научите за всичко, което публикува онлайн от неговия профил във Facebook!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *