Блог

Къщата на Халифа – книгата за Мароко, която си струва да прочетеш

Пътуване в Мароко, книгата Къщата на халифа

"Ако има съвременен автор, който е истински познавач на Мароко, това е Тахир Шах. Писателят с корени в Афганистан напуска удобния си дом в Лондон, за да се пресели с жена си и децата си в Казабланка, Мароко."

Прочетете кратката и много интересна статия на Мария Ангелова в сайта Насам-натам за пътуващите в Мароко и книгата "Къщата на халифа"

Вижте книгите, чрез които можете да се потопите в Мароко преди да сте стигнали:

Къщата на Халифа

“Радостна и блестяща… Просто не можех да оставя книгата” Сънди Таймс

Прочутият писател-пътешественик Тахир Шах по невероятно забавен начин ни разказва как сбъдва своята екзотична мечта. Весела и едновременно с това трогателна история за преселването на неговото семейство от мрачния Лондон в окъпаната от слънце Казабланка, където ислямската традиция и африканският фолклор се преплитат и нищо не е толкова лесно, колкото ви се струва…

Книги Къщата на халифа, Тахир Шах, пътуване в Мароко

В хиляда и една нощи

 

В тази прекрасна книга Тахир Шах по забавен начин ни кани на ново смело приключение из Мароко, достойно да бъде описано в „Хиляда и една нощ“. По време на това пътешествие из лабиринтите на медините на Фес и Маракеш и пясъците на Сахара той има възможността да се докосне до гостоприемството на обикновените мароканци. Освен това на Тахир се отдава шанс да събере истинско съкровище от традиционни приказки, пълни с мъдрост, част от „Хиляда и една нощ“, които отварят вратите към културни слоеве, за чието съществуване повечето посетители дори не подозират. Всичко от „В хиляда и една нощи“ – от майсторът-занаятчия, който работи само нощем, до мъдрите суфии ни отвежда на незабравимо, далечно и абсолютно омагьосващо пътуване.

Книги В хиляда и една нощи, Тахир Шах, пътуване в Мароко
Тахир Шах

Тахир Шах (Tahir Shah) е британски писател и журналист. Автор на множество книги, включително "Къщата на халифа" (The Caliph's House).

Тахир Шах е син на известния писател и пътешественик Идрис Шах, който е написал множество книги за историята и културата на Месопотамия и Изтока, както и за загадъчните мистерии на света.

Тахир Шах пише книги на различни теми, включително лични преживявания, история, пътешествия и религия. "Къщата на халифа" е една от най-известните му книги и разказва за времето, когато Тахир Шах и семейството му се преместват в Мароко, за да закупят къща в Казабланка.

В книгата Тахир Шах разказва за своите преживявания и предизвикателства, свързани с покупката и реставрацията на къщата, както и за срещите му с различни хора и култури в Мароко. "Къщата на халифа" получава положителни отзиви от критиците и става бестселър в различни страни по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *